Bel: 053 - 461 44 66 of [email protected]
Kom kijken naar het Grootste assortiment van Nederland
Officieel dealer van alle grote merken... Falcon, Boretti, Aga, M-System, Stoves, Belling, Viking, Smeg, Steel en meer Bekijk alle denkbare mogelijkheden op het gebied van fornuizen Natuurlijk CBW erkend
items:0 totaalprijs: € 0,00
 
Adres:
Lenteweg 62
7532 RL Enschede
 
Bel: 053 - 461 44 66
 
Openingstijden:
Dinsdag9.00-18.00
Woensdag9.00-18.00
Donderdag9.00-18.00
Vrijdag9.00-18.00
Zaterdag9.00-17.00
 
 
 
 
cbw erkend
 
 
Home > Warme Aga fornuizen

Warme Aga fornuizen

Hoe werkt warmteopslag van de AGA fornuizen ?

Achter het klassieke uiterlijk van elke AGA schuilt een gietijzeren kern. Deze kern houdt warmte op efficiënte wijze vast en geeft deze langzaam door aan de ovens en kookplaten. Een AGA-fornuis is altijd klaar voor gebruik en heeft geen schakelaars want de AGA regelt zichzelf automatisch. De thermostaatregeling zorgt voor een constante temperatuur terwijl de hoogwaardige isolatie van de behuizing en de kookplaatdeksels zorgt dat alle Aga's een laag brandstofverbruik hebben. De AGA geeft voortdurend een aangename warmte af in uw keuken.

De warmte wordt doorgegeven aan de gietijzeren ovens en langzaam via alle binnenoppervlakken tegelijk afgegeven. De warmte is gematigder dan de directe hitte van de elementen of vlammen van de meeste andere ovens, en daarom bewaart de AGA meer van het vocht, de smaak, de structuur en de kracht van de gerechten.

Separaat bakken en braden bij meer dan 3 ovens

Als u een AGA met twee ovens kiest, vinden zowel het bakken als het braden in dezelfde oven plaats. Bij modellen met drie of vier ovens zijn er aparte ovens voor bakken en braden, zodat u beide tegelijk kunt doen. De vierde oven is een warmhoudoven die bedoeld is om eten heet te houden zonder het uit te drogen, en om borden en serveerschotels in op te warmen.

Onder die twee opvallende scharnierdeksels bovenop elke AGA bevinden zich een snelkookplaat en een sudderplaat. Een AGA met vier ovens is standaard uitgerust met een grote warmhoudplaat die ideaal is voor het warmhouden van gerechten voordat ze opgediend worden, of om de koffiepot overdag warm te houden.

Kies zelf uw warmtebron

U kunt zelf de warmtebron kiezen aangezien er verschillende modellen zijn voor elektriciteit, aardgas en propaan. Het belangrijkste om te onthouden is dat, in tegenstelling tot andere fornuizen, voor alle AGA's dezelfde kookprincipes gelden, ongeacht welke energiebron u kiest.

Het andere onmiskenbare voordeel van een AGA is natuurlijk zijn duurzaamheid. Het is letterlijk een ijzersterke investering die, net als de beste koks, alleen maar verbetert bij het ouder worden.

opengewerkt model warme Aga

1.Isolatiedeksels

De twee isolatiedeksels zijn het echte kenmerk van een AGA. Wanneer ze zijn gesloten, voelen ze lauw aan. Doe ze open en u kunt de kookplaten onmiddellijk gebruiken.

2.Snelkookplaat

Een felle hitte die water sneller aan de kook brengt dan de meeste elektrische waterkokers. De plaat is groot genoeg voor drie steelpannen van gemiddeld formaat tegelijk.

3.Warmtebronnen

Wanneer de AGA op temperatuur is, heeft hij slechts een heel klein beetje energie nodig om hem warm te houden. U kunt kiezen uit aardgas, propaan en elektriciteit.

4.Sudderplaat

Ook deze plaat biedt ruimte voor drie steelpannen van gemiddeld formaat. Tevens geschikt als bakplaat.

5.Braadoven

In deze oven past zelfs gevogelte van 13 kg. Daarnaast is hij geschikt voor grillen en bakken.

6.Bakoven

Standaard bij elke AGA met drie of vier ovens. Zoals alle AGA-ovens houdt de gietijzeren kern de warmte goed vast. Doe dus gerust de deur open om te kijken hoe het ermee staat.

7.Sudderoven

Deze veelzijdige oven is uitstekend te gebruiken in combinatie met de hetere oven en kookplaten: eenvoudig koken en toch verrukkelijke resultaten.

8.Warmhoudoven

Standaard bij elke AGA met vier ovens. Houdt bereide gerechten warm zonder ze uit te drogen, ideaal voor etentjes.

9.Warmhoudplaat

Een waardevolle warme plaat, standaard bij elke AGA met vier ovens.

AIMS: Aga Intelligent Management Systeem

 

Elke elektrische Aga is nu te programmeren naar uw lifestyle. Programmeer functie als optie op de gasmodellen.

AIMS is een geavanceerd programma dat bijzonder eenvoudig is te gebruiken en dat het vermogen van uw AGA aanpast aan uw manier van leven. AIMS maakt optimaal gebruik van energie. Dat is goed nieuws voor uw energierekening en het milieu.

Uw Aga slaapt wanneer u dat doet en gebruikt alleen zijn volle energie als u dat nodig hebt. Het systeem wordt bediend met een mooie, simpele en stijlvolle afstandsbediening.

AIMS besturing

Het AIMS-programma is uiterst flexibel met bijvoorbeeld twee actieve periodes per dag.  Zo kunt u de Aga 's- ochtends gebruiken voor het ontbijt, stelt u de Aga overdag op een lagere temperatuur in en wordt hij 's avonds weer tot normale temperatuur opgewarmd om het avondeten te kunnen koken. Na het avondeten wordt het systeem in de 'slaap'-modus geschakeld, de laagste temperatuur.

U kunt uw Aga met warmteopslag echter eenvoudig programmeren om deze precies te laten werken zoals u dat wilt. Op dagen dat u de Aga 's ochtends niet gebruikt , kunt u de standaardinstellingen uitschakelen en twee volledig andere kooktijden instellen.

Het systeem heeft ook een vakantiemodus, die de Aga ofwel op het laagste vermogen laat functioneren of deze helemaal uitschakelt. Het fornuis wordt dan weer automatisch ingeschakeld voor uw thuiskomst.

Bij deze functie kunt u dag/maan

d/jaar volledig vrij instellen zodat u de Aga zo lang of kort als u wenst kunt uitschakelen of op laag vermogen kunt laten werken. Elke programma-instelling kan met een simpele druk op de knop op de Aga zelf worden uitgeschakeld.

U kunt de Aga natuurlijk ook de hele dag op de normale temperatuur laten werken.

De traditional Aga met AIMS is een bijzonder eenvoudig te gebruiken en veelzijdig fornuis. Het innovatieve denken van Aga.

Wanneer wordt mijn AIMS geïnstalleerd?
Op het moment dat uw fornuis wordt geïnstalleerd.

Hoeveel bespaar ik met AIMS op mijn elektriciteitsrekening?
De tarieven voor elektriciteit variëren sterk per leverancier, maar onze praktijktesten hebben uitgewezen dat het gebruik van twee perioden op 'Normaal' met 'Low' (laag) tussendoor en 's nachts de slaapstand 'Slumber', leidt tot een besparing van ongeveer 20% op de brandstofrekening.

Kan ik AIMS direct gaan gebruiken?
Hoewel de afstandsbediening direct kan worden geprogrammeerd, raden we u aan, 48 uur te wachten voordat u met AIMS gaat werken. Zo kan de Aga de optimale warmteopslag bereiken.

Stelt de monteur mijn AIMS-programma's in?
De monteur kan dit inderdaad doen, maar de afstandsbediening is eenvoudig te programmeren. De klant kan die instellen voor de eigen levensstijl en desgewenst aan wijzigingen daarin aanpassen.

Hoelang moet ik rekenen als opwarmtijd voor de Aga?
U hoeft geen opwarmtijd voor de Aga te berekenen, dat doet AIMS voor u. U hoeft alleen in te programmeren wanneer u met koken wilt beginnen.

Heb ik een monteur nodig om mijn reserve-afstandsbediening te herprogrammeren?
De monteur kan de afstandsbediening programmeren, maar u kunt dit gemakkelijk zelf doen. De instructies hiervoor vindt u in de gebruikshandleiding bij het fornuis.

Wat moet ik doen als ik vroeger thuiskom en de Aga op normale warmte wil gaan gebruiken?
Als de Aga op de lage stand (Low) staat tussen twee normale warmteperiodes in, kunt u twee dingen doen:
• Druk op de thermometerknop op de afstandsbediening om de 'boost'-functie in te schakelen. Deze schakelt de AIMS-programmering tijdelijk uit en brengt het fornuis op de normale kooktemperatuur. Om daarna de boost-functie uit te schakelen en de programmering weer in te schakelen drukt u nog eens op de thermometerknop.
• OF u zet de bedieningsschakelaar op het fornuis op Manual (handmatig). Denk er dan wel aan deze daarna weer op de AIMS-programmering te zetten.

Afhankelijk van de programmastatus kan het tot twee uur duren voordat de Aga is opgewarmd vanuit de lage stand. U kunt echter met de meeste gerechten beginnen voordat de twee uur om zijn. De snelkookplaat warmt het eerst op, gevolgd door de ovens.

Hoe merk ik het als de batterijen bijna leeg zijn?
De resterende batterijvoeding staat op de afstandsbediening: 3 donkere stippen geven aan dat de batterijen vol zijn. De levensduur van de batterijen hangt af van het gebruik.

Wat gebeurt er als de batterijen leeg zijn?
Als de batterijen leeg zijn, blijven de geheugeninstellingen voor het fornuis opgeslagen in de basiseenheid. Zet vier nieuwe AAA-batterijen in de afstandsbediening en deze toont dan al snel weer de juiste instellingen.

Wijzigt AIMS automatisch de tijd als het zomertijd wordt?
Nee, de afstandsbediening moet opnieuw worden geprogrammeerd als de tijd wordt gewijzigd. De afstandsbediening gebruikt geen real-timetechnologie.

Houdt AIMS rekening met schrikkeljaren?
Nee, de afstandsbediening moet dan opnieuw worden geprogrammeerd.